2017. április 10., hétfő

Kedvenc magyar íróim #01

Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a TOP magyar íróimat. Igaz, jobban szeretek külföldik írónőktől/íróktól olvasni, de akadnak olyan szerzők, akiknek könyveit szívesen veszem a kezembe.
Most két olyan magyar íróról hoztam, akik nagyon a szívemhez nőttek:

Anne L. Green
Nagyon sokszor találkoztam már a nevével, de mindig is féltem belekezdeni egy-egy könyvébe. Mindig ott motoszkált bennem: Vajon tetszeni fognak nekem a történetei?. Azonban márciusban esélyem adódott, hogy elolvassam az Eltitkolt múlt című könyvét. Ez volt az a fordulópont, amikor eldöntöttem, hogy fogok még olvasni tőle. Így került sor a következő könyvére, a Viharos érzelemekre. És ez volt az a könyv, ami miatt megszeretem.
Hogy miért tetszenek a történetei?
Izgalmasak, tele vannak fordulatokkal és váratlan eseményekkel. Vagyis nem hagyja, hogy az olvasói unatkozzanak. Ezek mellett gondol a romantika kedvelőire is, hiszen történetei főcselekményszála a szerelem.
Ezek mellett szerintem - bár nem ismerek személyesen és csak néhány interjút olvastam róla - nagyon kedves és aranyos, illetve közvetlen.
Honnan szereztem meg a könyveit?
Egyenlőre - nagy sajnálatomra - a könyvtárból. De mindenképpen szeretnék egy saját példányt is belőlük, de időbe telik megszereznem.

Baráth Viktória
Első könyves írónő, akinek könyve beloptam magát a szívembe, s ezzel nemcsak én voltam így. Az Első táncról olvastam pozitív és negatív kritikákat is, de nem tudták lelkesedésemet letörni. Ugyanúgy szeretem, mint a legelső pillanatba. Bár sem Zoey, sem Owen, sem pedig a többi szereplő nem tökéletes, mégis van bennük valami emberi. 
Hogy miért kedvelem az írónőt?
Vikivel volt szerencsém pár üzenetet váltani. Igaz, csak megköszöntem neki, hogy a könyvét olvashattam, mégis azonnal válaszolt. Ugyan azokkal jelzőkkel tudnám leírni őt, mint Anne L. Greent, vagyis kedves, aranyos és közvetlen. 
Hogyan szereztem meg a könyvét?
A nővéremtől és a sógoromtól kaptam meg születésnapomra, amiért a mai napig hálás vagyok nekik.

Hát, ennyi lenne. Tudom, nem sok, de ha belelendülnék, akkor órákig csak róluk és a könyveikről beszélnék. :)Viszont remélem (akik nem olvasták még könyveiket) így is kedvet kaptatok az általuk írt történetekhez.
Nektek esetleg van kedvenc magyar íróitok? Vagy inkább a külföldi szerzőket részesítitek előnybe?

Szép estét kívánok Mindenkinek!
Csakegyolvasólány

2 megjegyzés: