2017. március 7., kedd

Zoe Sugg: Girl online

Fülszöveg:
A ​25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.
Pár megdöbbentő adat Zoelláról:
3 millió Twitter követő, 3.5 millió Instagram követő, 7 millió YouTube feliratkozó, 2 millió Facebook like.
A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.
Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és sármos zenész srácba. Pár nap alatt megfordul velük a világ, Noah a legjobb dolog, ami Pennyvel történhet, és a lány azonnal világgá is kürtöli újdonsült boldogságát a blogon… csak azt nem sejti, hogy ezzel lavinát indít el, és nemsokára több ellensége lesz, mint ahány barátja…
Vajon megbízhatsz a legjobb barátodban, ha a szerelem a tét? És a szerelmedben, ha a boldogság?

Értékelés:
!SPOILER VESZÉLY!
Bevallom, eleinte féltem belekezdeni a könyvbe, mivel szokásomhoz híven először elolvastam a véleményeket róla, s ez egy kicsit elrettentett. De hála @BarbyMalik0112-nek és @U_Viki-nek minden bizalmatlanságom eltűnt és végre elkezdtem olvasni. És el kell, hogy mondjam, nekem tetszett. Igaz, nem volt hibátlan, de ennek ellenére is élveztem a könyvet.
Zoella nevével már sokszor találkoztam, sőt ő az egyik kedvenc bloggerem. De így is, mint fent említettem, féltem belekezdeni a történetbe.
A kedvenc szereplőim Penny, Elliot és Noah volt, valamint Bella.
Penny egy kicsit hasonlít rám. Bár, én nem szenvedtem autó balesetet (s ez miatt nincsenek pánikrohamaim), szerencsére nem használt ki egyetlen fiú sem, azonban én is szeretek fotózni, illetve nekem is volt egy olyan barátnőm, akit kinőttem. Pont úgy, mint Penny Megant. Akit nagyon, de nagyon nem bírtam, ugyanis egy sekélyes, magával törődő, rosszindulatú kis csitri. Pontosan illett Ollie-hoz, aki szintén magával volt elfoglalva.
Hogy mit kell tudni Penny Porterről?
Angliában él szüleivel és bátyjával, Tommal, akivel nagyon jó a kapcsolata. A Porter szülők rendezvények és esküvők szervezésével foglalkoznak. Pennynek van egy fiú barátja, akit Elliotnak hívnak. Illetve nagyon szeret fotózni és tehetsége is van hozzá. És, ha már megemlítettem Elliotot, kit csak pár szóval jellemeznék: kedves, megbízható, a legjobb barát. Igen, ő volt az a srác, akire Penny mindig számíthatott.
Noah valódi kiléte mindenki számára titok volt. A történet során megtudhattuk, hogy mi a története, ám valódi hivatására addig nem derült fény, míg Ollie elárulja Pennynek. Hogy őszinte legyek, nem lepett meg. Hiszen mindig furcsán viselkedett, amikor a nyílt utcán voltak a lánnyal, valamint soha se szeretett idegen emberek közé menni. Bár ez betudható valami paranoiának is, de akkor is nem stimmelt. Azonban ennek ellenére Noah kedves, aranyos, kicsit szégyenlős, romantikus, de határozott fiú volt. Tudta, hogy mit, illetve kit akar és meg is szerezte magának. Továbbá oda volt a kishúgáért, Belláért, aki rögtön belopta magát a szívembe, annyira aranyos volt.

Mint említettem, érdekes történet volt. Egy átlagos lány életéről szólt, akinek voltak olyan pillanatai, amikor pánikrohamokat kapott. Azonban ott voltak azok a személyek, akik támogatták őt és segítették, hogy átvészelje ezeket a perceket. Aztán végre Penny rájött, hogy milyen ápis kígyó Megan, emellett arra is fény derült a számára, hogy Ollie csak azért szeretne vele lenni, hogy a lány fotózza őt. Utána jött New York, Noah és a vele eltöltött Varázslatos Meglepetések Napja. Végül a csók, az együtt töltött karácsony és szilveszter, az elválás, Noah titkának kiderülése, a Penny felé irányult rosszindulatú megjegyzések és a kikötő, ahol megjelent Ősz hercegnő, s vele együtt Noah is. Ezek mind-mind olyan momentumok, amik nem hagyják unatkozni az olvasót (folyamatosan azt kérdezgettem magamba, hogy most mi lesz).
Ezért is várom annyira a következő részt. Kíváncsi leszek, hogy Zoe mivel fog meglepni minket.

Kedvenc momentumok: Penny blogos bejegyzései. Tetszett, ahogy elmeséli/megosztja életét, természetesen álnéven, és hogy kikérte az olvasók véleményét. Valamint a Noah-val eltöltött napok *-*

Csillagok száma:

Kedvenc idézetek:
(Ismét egy olyan könyvre bukkantam, ahol nem tudnám megmondani, hogy melyikek voltak azok. Szinte az egész könyv tele volt kedvenc idézettel.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése