2017. március 17., péntek

Nalini Singh: Angyalvér

Fülszöveg:
A vámpírvadász Elena Deveraux a legjobb a szakmában – de egyáltalán nem biztos benne, hogy akár így is túléli legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete – még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania.
Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig, ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…

Értékelés:
!SPOILER VESZÉLY!
Sose voltam oda az arkangyalos történetekért, de ez a könyv felkeltette az érdeklődésemet. Meg kell mondani, érdekes volt. Elena határozott, magabiztos jellem, aki kiemelkedő a munkájában, azonban családi élete nem egy leány álom. Csupán fogadott családja számít neki, akik nem mások, mint a Vadász Céh tagjai: Sarah és a férje, Deacon, valamint lányuk Zoe; Ransom, Ashwini és Vivek. Viszont így is, törődik Beth-el, az életben maradt húgával, kinek férje nem egy angyal. Beth egy olyan személyt választott magának párjául, akinek fajtaját Elena visszaszolgáltatja az angyalaiknak. Mivelhogy a lány vámpírvadász. Na, nem kell mindjárt arra gondolni, hogy megöli őket. Természetesen azt is csinálja, ha így kívánják tőle vagy nem lát más kilátást. De felmerül a kérdés, hogy:
Vajon mit csinál vadászként?
Főleg visszaviszi a már említett angyaloknak azokat a vámpírokat, akik megszöktek az uraiktól, átváltoztatójuktól. Ugyanis ebben a történetben angyalok teremtenek vámpírokat.
De miért olyan érdekes a történet? És hogy kerülnek képbe az arkangyalok?
Hogy ezekre a kérdésekre válaszoljak, kezdjök ott, hogy Elena a legjobb a szakmájában. Ezért is választotta őt a Tízek Tanácsa, hogy megkeressen valakit. Egy olyan személyt, aki veszélyes, s aki bemocskolhatja az angyalok hírnevét. A lány megbízója tehát a tanács, ezen belül pedig Raphael, Manhattan arkangyala.
Itt most, akik nem olvasták a történetet azt gondolhatják, tipikus love story. Meglátják egymás, az angyal beleszeret és boldogan élnek, míg meg nem halnak. De az nagyon TÉVED. Igaz van benne romantikus szál, de nem ezt mondanám a legfőbb momentumnak a történetben. Inkább Elena nyomozását/vadászatát, Raphael hatalom fitogtatását, illetve annak a személynek a változását, aki után a vadász kutat mondanám fő eseményszálnak. Mivel a történet E/3-ban íródott, ezért más-más szereplők gondolatai közé is bepillantást nyerhet az olvasó.
Mondjuk az nem elhallgatható, hogy a történetből árad a szexualitás. Főleg Elena és Raphael között, ez azonban nem az a - a már említett - nyáladzó formában. Mint említettem Elena egy határozott karakter, amihez még hozzátársul a makacs jelző is. Harc, küzd az angyal ellen, aki mindent megtesz azért, hogy az ágyába csábítsa a lány, hiszen (hogy szavaival éljek): – Az én szeretőim mind harcos nők voltak.”. 

Összesítve:

A történet izgalmas volt és akció dús. Ha nem Elena vadászatát, vagy Dmitrivel - akit nagyon megszerettem - vívott szócsatáiról volt szó, akkor Rafael és Elena kapcsolatának kialakulása foglalta le a olvasót. Ezek mellett azonban meg kell említenem még egy szálat, ami elkerülhetetlen a történetben. Ez pedig a MÚLT, csupa nagy betűvel. Az értékelésem elején megjegyeztem, hogy Ellie családi élete nem a legjobb. Nos, ez nagyban befolyásolja is a lány múltja. 
Hogy mi is történt?
Az írónő csurrant-cseppent néhány információt, de nem többet, mint kellene, ami még inkább felkelti egy könyvmoly érdeklődését. Illetve ott van még Raphael titka is, ami az anyjához fűzik.
És, amikor azt hiszük, hogy már nem történhet semmi, Nalini megcáfolja ezt, ugyanis váratlanná váratlanabb fordulatokat csempészik bele a történetben.


Csillagok száma:

Kedvenc idézet:
„(...) Elenának a lélegzete is elakadt, amikor a háta mögé pillantott, és meglátta, min fekszik. Szárnyakon. Csodaszép szárnyakon. Mély, titokzatos fekete szárnyak, melyek a csúcs felé kecsesen indigó színbe, majd sötétkékbe és hajnaliégbolt kékbe mentek át, míg a szélső tollak csillogó fehérarany színűek voltak. Éjfélszínű szárnyak. Hihetetlenül szépek. És Elena összenyomta őket! – Te jó ég! Ráfeküdtem egy angyalra! Segíts fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése