2017. február 1., szerda

Sarah Dessen: Altatódal

Fülszöveg:
A szakítás tudománya… Remy mindig tudja, mikor kell megtartania A Beszéd-et egy srácnak – rögtön azután, hogy az első romantikus roham lecseng, de még mielőtt a dolgok túl komolyra fordulnának. Számtalan fiúval járt már, és rengeteget tanult az anyjától is, aki éppen az ötödik férjét fogyasztja. De akkor miért van az, hogy valahogy sehogy sem akarja ejteni Dextert? Pedig a srác olyan esetlen. És rendetlen. És szétszórt. Ráadásul zenész – épp úgy, mint Remy apja, akit a lány sohasem ismert, mert a férfi lelépett, még mielőtt ő megszületett volna. Lehetséges volna, hogy Remy kapcsolatokra vonatkozó szabályai egyszerre érvényüket vesztik? A regény az elismert szerző, Sarah Dessen magával ragadó története egy kőkemény fiatal lányról és egy fiúról, aki arra hivatott, hogy megpuhítsa.

Értékelés:
Érdekes történet volt. Remy elég bonyolult és összetett szereplő. Megértettem a nézeteit, de nem tetszett, ahogy viselkedett fiúkkal. Csak kihasználta őket. Bár nem volt jó példája, ugyanis anyjának legalább öt férje volt. Vagyis a mostohaapák egymásnak adogatták a kilincset. Igaz, ott volt neki Chis, a bátyja, kinek csodálatos kapcsolata volt. Ám neki sem volt mindig nyugodt élete.
Dexter. Nos, ő volt és barátai, zenész társai, akiket leginkább kedveltem a történetbe. Jó humoruk volt, remek barátok voltak. Nagy álmuk az volt, hogy ismert zenekar legyenek, de ezt nehezen tudták elérni.
Remy barátnői Jess, Lissa és Cloé közül az előbbi kettőt kedveltem. Cloé engem túlságosan idegesített. Olyan volt, mint Remy csak egy kicsivel rosszabb. Csak is a saját értékrendjeit nézte, s mindenkivel gúnyolódott.

Maga a sztori érdekes volt. Megismerkedhettünk Remy családjával, a lány múltjával és a Dexterhez fűződő érzelmeivel, valamint a kapcsolatukkal. Ismerkedésük furcsán kezdődött és elsőnek úgy tűnt, hogy Dexter követi a lány, mivel mindig összefutottak. Azonban nem így volt, csupán véletlenek történetek. Ezek után a két fiatal kapcsolta összefonódott, összejöttek. Remy eközben barátainak azt hangoztatta, hogy hamarosan elhagyja a fiút, csak szórakozás miatt van együtt vele. Azonban arra nem számított, hogy érzelmei megváltoznak. De ezt is tagadja, viszont viselkedése nem erre utal.
Ami nem tetszett az az volt, ahogy Remy Dexterhez viszonyult, mikor szakítottak. Érzett valamit a fiú után, mégis úgy viselkedett vele, mint a ronggyal. Dexter persze próbálkozott, de ezzel mit sem törődött a lány (mondjuk, ez főleg Cloénak köszönhető -.-").
Viszont a történet vége nagyon tetszett. Igaz, ugrottunk egy kicsit az időben. Novemberben járunk egy kollégiumi szobába és egy lányt látunk, aki egy levelet bontogat. Ebben a levélben egy üzenet és pár kép van. Hogy kitől jött? Nos, ha elolvassátok, akkor minden kiderül. :)

Csillagok száma:

Kedvenc idézet:
Az, hogy megtagadod magadtól a szerelmet, az nem erősít meg. Sőt ellenkezőleg: meggyengít. Mert félelemből teszed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése