2017. január 26., csütörtök

Jennifer Probst: Keresd az alkalmat

Fülszöveg:
Verilyben sikeresen működik a házasságközvetítő, amelyet Kate Seymour irányít két barátnőjével karöltve. Kate nem pusztán okos üzletasszony, de titkos erő birtokában is van: amikor a szerelem ott vibrál a levegőben, akkor mintha áramütés érné. Ezt érzi, amikor találkozik Slade Montgomeryvel, a kissé indulatos és döbbenetesen jóképű válóperes ügyvéddel, aki egy napon beront a házasságközvetítő irodába, és bizonyítékot követel: nem teszik-e tönkre az ő sérülékeny húgát, aki Kate legújabb ügyfele? Kate csak úgy tudja meggyőzni a férfit arról, hogy ő nem csaló, ha megtalálja neki álmai asszonyát. De vajon sikerül-e Kate-nek megtartania a két lépés távolságot, amikor a férfi olyan hatással van rá, hogy szinte remeg a lába a jelenlétében? Vagy talán a házasságközvetítő is révbe ér egyszer?

Értékelés:
Könnyed, humoros és kikapcsolódásnak nagyon jó olvasmány. Kate egy kedves, határozott nő, akinek vannak tervei, bár hiányzik valami az életéből. És ez pedig nem más, mint a szerelem. Hiába randizik különböző férfiakkal, mindig megjárja. Azonban a 100. újabb pocsék randija után végül felhagy ezzel. Kate ezek mellett nagyon nyugodt és türelmes ember. Ez akkor derül ki, amikor egy idegen férfi beront és számon kéri őt. 
Hogy ki ez az ember? Mit akar a lánytól? Nos, mint a fülszövegben is olvasható, ő nem más, mint Slade Montgomery, aki egy nagyon komoly, rengeteg ambícióval megáldott válóperes ügyvéd. Slade családi helyzete nem könnyű: elvesztette szüleit, s ezután húgáról ő gondoskodott. A felesége évekkel ezelőtt megcsalta, ezért már nem hisz a szerelemben. És ha ez nem elég látta eszméletlen húgát a fürdőszoba padlóján, aki nem elájult, hanem öngyilkossági kísérletet tett, miután elhagyta őt a szerelme. Kell ennél több tragédia egy fiú életébe? Ezért sem csodálkoztam, amiért ennyire pátyolgatta a huszonnyolc éves húgát.
De miért is támadt neki Kate-nek a férfi? Jane - Slade húga - jelentkezett egy házasságközvetítő céghez, aminek az egyik alapítója nem más volt, mint Kate Seymour. És itt kezdődik csak igazán a történet és a vele járó bonyodalmak.
Izgalmas volt olvasni, ahogy Slade belekóstol a házasságközvetítők világában. Igaz, mindenben belekötött és kifogásolta a dolgokat, de vicces volt, hogy mégis randizni kezdett idegen nőkkel. Részletesen ugyan nincsenek leírva ezek az esték, de az írónő mégis adott némi ízelítőt belőlük a kíváncsi olvasóknak. Azonban, ez a történet főleg Kate és Slade közötti vonzódásról, valamint kapcsolatukról szól. Az eleje elég jól kezdődött: húzták egymás idegeit, ismerkedtek. Aztán mikor megtörtént közöttük a testi kapcsolat, valami teljesen másba ment az egész. S ami egy idő után teljesen kezdett unalmassá válni. Ez nem volt más, mint hogy hol Kate, hol pedig Slade lökte el magától a másikat. Aztán szenvedtek egy kicsit, kerülték egymást - főleg Kate a férfit -, majd ismét egymás karjaiban voltak. 
Viszont, ami feldobta a fejezeteket az nem más volt, mint Robert *-*. Ő nem más, mint Kate sérült kutyája, s az egyik legaranyosabb szereplő. Viselkedése és kötődése a lányhoz szinte a cuki és az aranyos kategóriát súrolta. 
Azonban ennek a kutyának sok mindent túl kellett élnie mielőtt Kate-hez került volna. Kidobták őt, elütötték, ami miatt hátsó lábai lebénultak. Csak futókával képes közlekedni, ami ha rajta van, úgy fut akár egy egészséges kutya. Ezek mellett az is kiderül róla, hogy egy értelmes állat. Ez akkor tárul az olvasó elé, amikor az epilógust olvassa. A poént nem lövöm le, de annyit elárulhatok, hogy ez az egyik kedvenc befejező fejezetem. 
A többi szereplővel sincs semmi gond. A karaktereik kidolgozottak, de ez a történet főleg Kate-ről és Slade-ről szól. A többieket hozzák magukkal, hiszen ezek a szereplők az életük részeihez tartoznak.

Csillagok száma:

Kedvenc idézet: 
Mindig akartam egy papit neki és magamnak, hát most kaptam egyet. Neki köszönhetem Nyuszit, meg hogy elvisz sétálni a parkba, és szereti a mamit. Megvette nekem a világ legjobb foteljét, hogy ne fájjon annyira, amikor fekszem. Végre nekem is van igazi családom, mint a többi kutyának a parkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése