2017. január 29., vasárnap

Jennifer E. Smith: Milyen ​lesz a búcsú után?

Fülszöveg:
Főiskolás éveik utolsó estéjén Clare-nek és Aidannek egyetlen egy elintézetlen dolga maradt: ki kell találniuk, hogy együtt maradjanak-e, vagy szakítsanak. A 12 órás beszélgetés során felidézik kapcsolatuk minden egyes lépését, hátha találnak valamit a múltjukban, ami meghatározza a jövőjüket. Az este barátokhoz, a családhoz, kötelékekhez, váratlan helyekre vezeti őket, ahol kemény igazságokkal és meglepő felfedezésekkel néznek szembe. Ahogy az óra jár és eléri őket a reggel, úgy közeleg elkerülhetetlen búcsújuk is. A kérdés csak az, hogy a búcsú csak a reggelre szól, avagy örökre? Bájos, édesen keserű, bölcsességgel és szeretettel teli új, ellenállhatatlan regény a döntéseink nehézségeiről abban az esetben, ha a szívünk és az élet más-más irányt diktál.

Értékelés:
Az egész történet, valamint maguk a szereplők semlegesek voltak a számomra. Egyáltalán nem kedveltem meg őket, de nem is éreztem utálatot az irányukba. 
De kik is ők és miről szól a történet?
Adott két tinédzser, Clare és Aidan, akik elutaznak az általuk kiválasztott egyetemekre. Viszont ez a két intézmény több 100 km-re van a másiktól. A két fiatal szereti egymást, de nem akarnak távkapcsolatot, ezért szakítanak. Viszont mielőtt végleg elbúcsúznának egymástól, végig járják együtt azokat az utakat, ahol minden elkezdődött.
Clare és Aidan nézőpontjaik teljesen eltérőek. Próbálják a másikat rávenni, hogy az ő érveit lássa, de ezzel csak azt érik el, hogy teljesen összezavarodnak és meghátrálnak az addigi céljaiktól.
Azonban a könyv az epilóguson kívül semmi izgalmasat nem nyújtott. Igen, az utolsó rész az, ami megmozgatja az olvasó agytekervényeit, és felmerül benne az a kérdés: Talán összejönnek még valaha?

Csillagok száma:
(de csak az epilógus miatt)

Kedvenc idézet:
Nincs.