2017. január 24., kedd

Colleen Hoover: Ez a lány

Fülszöveg:
Colleen Hoover, a New York Times bestseller írója a viharos szerelemmel, szenvedéllyel és fájdalommal teli Szívcsapás-sorozattal számos olvasót ejtett rabul.  
Miután Layken és Will szerelme a legnagyobb próbatételeket is kiállta, az immár házasságban élő fiatal pár végre kezdi biztonságban érezni magát a kapcsolatban. De bármennyire is élvezi Layken az új, közös életüket, néhány kérdés nem hagyja nyugodni. Noha Will szeretné magában tartani a múlt fájdalmas emlékeit, Layken mindent tudni akar róla. Will végül beadja a derekát, és elmeséli saját történetét, mely során felszínre kerülnek legbelsőbb érzelmei és gondolatai. Miközben újraéli jó és rossz pillanatait, a Laykennel való első találkozásáról is meglepő dolgok derülnek ki.  
Az Ez a lány-ban Will a saját szemszögéből meséli el Laykenhez fűződő, bonyolult kapcsolatát. Kettejük jövője azon múlik, hogyan birkóznak meg a múlttal a közkedvelt Szívcsapás-sorozat záró részében.

Értékelés:
Minden jó, ha a vége jó, nem? Nos, Will és Lake története úgy zárul a Visszavonulóban, hogy összeházasodtam és a nászutukat egy szállodában töltötték. Ebben a rész ugyanabban a hotelszobában játszódik, mint az előző résznek vége szakadt. Boldogok és őrülten szerelmesek. Viszont Layken ebben a meghit pillantban faggatni kezdte Willt a múltról. Az örömteli pillanatokat átveszi a szomorú régmúlt, amikor Will mesélni kezd. Ebben a kötetben főleg Will érzelmeit, emlékeit olvashatjuk: az első találkozását Lake-kel, a randit, az iskolában való találkozást, a külön töltött napokat, illetve a Juliával való beszélgetéseket. Ennek külön örültem, mivel mindig is kíváncsi voltam rájuk.
A Szívcsapás könyvsorozat egy tökéletes befejezést kapott. Főleg az epilógus részéről, hiszen - szerintem - mindenkit érdekelt, hogy mi lesz Will és Lake sorsa. S bár a két fiatal sokat szenevedett, eltöltöttek néhány napot, hetet külön, de mégis, mindig visszataláltak egymáshoz.

Kedvenc jelenetem ebből a könyvből: A vacsora, amikor Lake és Will hazajöttek a nászútról. Ott volt Eddie, Gavin, Kiersten, Caulder és Kel és fénypont-mélypontot játszottak, ami előtt Kiersten hozta a szokott, szókimondó fajtáját.

Csillagok száma:

Kedvenc idézetek:
– Fénypont-mélypont? Üljetek le, lányok!
– Majd én kezdek–szólal meg Caulder. – A fénypontom az, hogy Kellel végre tesók lettünk. A mélypont pedig, hogy megtudtam, mit csinált Will és Layken a nászúton. 
– A számból vetted ki a szót – helyesel Kel. 
Lake kérdőn néz rám, mire én Kiersten felé biccentek. 
– Az ő hibája.

 – Szia, Julia! Én vagyok az apukád. 

Az utolsó darab  
Úgy születünk erre a földre,  
mint az élet hatalmas kirakósának  
egyetlen, apró darabja.  
A mi dolgunk, hogy az évek során  
megtaláljuk a hozzánk illő részek mindegyikét.
 A darabokat, amelyek passzolnak hozzánk, 
 ahhoz, akik voltunk,  
és ahhoz, akik egy napon leszünk.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése