2017. május 29., hétfő

J. M. Darhower: Mindörökké

Fülszöveg:
 Mindörökké tart majd, vagy pedig belepusztulnak?
Haven Antonelli és Carmine DeMarco igencsak eltérő körülmények között nevelkedett. Haven második generációs rabszolgaként elszigetelten élt a sivatag kellős közepén. Napjai kemény munkával teltek szörnyű bántalmazások között. Carmine gazdag maffiózó családba született, életét kiváltságok és kicsapongások határozták meg. Egy sorsfordulat mégis egymás közelébe sodorta őket. Titkok és hazugságok hálójában kell rájönniük, hogy noha látszólag különböznek, mégis több közös vonásuk van, mint bárki is hinné. A kaotikus, pénz és hatalom uralta világból Haven és Carmine is szabadulni szeretne, ám a születésük előtti események miatt a megsemmisülés fenyegeti őket.
A csalás és a gyilkosság egy létforma része, amiben semmit sem adnak ingyen. Főleg a szabadságot nem. De vajon milyen áldozatot kell hozniuk érte? Elmenekülhetnek a múltjuk elől? És főleg mit jelent szabadnak lenni?

Értékelés:

Mindig is érdekelt a Sempre - Mindörökké így sikerült beszereznem az idei könyvfesztiválon. Nagyon örültem neki, hogy végre megkaparintottam, méhány napja pedig neki kezdtem. Őszintén bevallom, nem csalódtam benne. Az eseményszálak és maga az egész történet nagyon izgalmas volt. Igaz, kicsit furcsállottam, hogy ebben az évtizedben játszódik, de ez tette fantasztikussá.
De kik is a szereplők?
Tudom, tudom, hölgyeké az elsőbbség, de haggy kezdjem a sort Carmine DeMarco-val, a történet férfi főhősével. Carmine élete nem az a csodás-mesés, mint képzelné az ember. Gyermekkorában elvesztette az édesanyját, apja nem épp a legjobb ember. Ezért sem csodálkoztam a viselkedésén. Bár néhány embert kikészített a viselkedésével, mocskos szájával, neveletlenségével, mégis számomra kedvenc karakterré vált. Hogy miért? A történet során egy olyan Carmine-nel találkozhattam, akinek nem számított egy különleges lány származása, mivoltja. Ott volt mellette, mert tudta, szüksége van rá, és megvédte, mert szerette. Igaz, néha elég seggfejként viselkedett vele, de mindig tudta, mikor kell bocsánatot kérni és meg is tette. 
Az apjával való kapcsolata nem volt rózsás, de mindig számíthatott rá. Főleg, amikor a szeretett lányról volt szó. Ezek mellett Carmine hűséges barátnak is bizonyult. Hiszen ott volt Dia, aki mindig kitartott mellett, még ha ritkán elviselhetetlen is volt, valamint segített fiúnak, ha a lány segítségét kérte.
Haven Antonelli élete nem volt könnyű, sose becsülték meg őt, hiszen csak egy rabszolga volt valahol Kalifornia sivatagos részén. Bántották, kihasználták és úgy bántak vele, mint egy patkánnyal. De jött Vincent DeMarco - Carmine édesapja -, aki megmentette a lány, sőt otthont adott neki a saját házában. Igaz, Havennek voltak feladatai DeMarcoéknál is, de sokkal szabadabb volt, mint az Antonelli családnál. Érdekes volt olvasni, ahogy egy rabszolgalány első lépéseit teszi meg a külvilág felé. Havennek minden új volt, amit DeMarcóék adtak neki. Számára nem léteztek olyan emberek, akik kedvesek, megértőek voltak vele az édesanyján kívül, de ez a különleges család mégis esélyt adott a számára és szerelmet. Igen, Haven megtalálta a társát, azt az embert, akit valójában szeretett. Azonban mind a kettőjüknek meg kellett bízni egymásba és megtanulniuk tisztelni a másik érzelmeit.
Már annyiszor említettem DeMarcóékat, ezért róluk fogok pár szót írni. Nos, a családfő Vincent DeMarco elég vegyes érzelmeket váltott ki. Hol kedveltem őt, hol pedig megvetettem. Egy részből, ahogy viselkedett Carmine-nal. Igaz, a fiú sem volt valami illedelmes, bár sokszor elmosolyodtam a köztük lezajló beszélgetésekkor. Másrészről a maffiában végzett dolgairól, és ahogy kezelte azt. Nem is tudom, olyan semleges volt, hiába töltött be nagy szerepet a szervezetben. Viszont, ahogy viselkedett Havennel (bár néhány esetet leszámítva), és amikor segített Carmine-nak, azokban a részekben nagyon is kedveltem őt.
Azonban a DeMarco család férfiai közül szinte Carmine-nal vetekedik az első helyért, az Dominic. Aki olyan könnyedén, lazán kezelte a helyzetet, vagyis hogy egy idegen lány van náluk. Közvetlen volt vele és kedves, már-már szerintem testvérként gondolt rá.
Összesítve
Néha megmosolyogtatott, néha felháborított, de volt olyan, hogy elolvadtam tőle. Maga az alaptörténet már figyelemfelkeltő és érdekesen hangzó. Hiszen melyik könyvben olvashatunk 21. századi rabszolgákról? J. M. Darhower egy olyan történetet hozott számunkra,  kicsit elgondolkodtató, legalábbis számomra. Sokszor megfogalmazódott bennem, vajon most is léteznek rabszolgák? És, ahogy elkezdtem utána kutakodni, rá kellett jönnöm, hogy sajnos igen. Távoli országokban még vannak és rossz körülmények között élnek. S bár ez egy kitalált történet, de remélem valahol létezik a valóságban egy Haven, egy Carmine vagy egy DeMarco család.

Amit kiemelnék a könyvből: 
Anyai szeretet

A szívem nagyon elszorult, valahányszor erre a nagy távolságra gondoltam, mely anyámtól elválasztott; mert, s ezt talán önök is tudják, a velem egykorú fiúk rendesen büszkén hánytorgatják, hogy nincs szükségük anyjuk gyöngédségére, de mégis elkeserednek, ha nélkülözniük kell az anyai szeretet gyöngédségét.
(Arthur Conan Doyle)

Azt hiszem, hogy ezzel a pár sorral mindent elmondtam. Ha Carmine és Haven édesanyja nem lett volna, talán a két fiatal sem találkozhatott volna. 

Csillagok száma:

Kedvenc idézetek:
– (…) Azta, ez gyors volt, tesó. Egy Gordon Ramsay veszett el benned mostanság.  
– Nem én csináltam, te faszkalap- nyújtotta át Carmine Havennek a tányér zöldséglevest. – Én csak szedtem neki.

– Nyitva – állapította meg Corrado.- Szerintem a hülye jelzőt is felírhatjuk a listára.

– Akkor miért ülök abban az átkozott cellában?  
– Mert bizonyos ideig bent tarthatják – felelte az ügyvéd.- De őszintén? Azért ül ott, mert Vincezo Roman DeMarco fia, Corrado Alphonse Moretti unokaöccse és Salvatore Gerardo Capozzi keresztfia. Ennél rosszabb ajánlólevél nem nagyon létezik itt.

– (…) Nem hagyhatod, hogy ők irányítsanak. Nem hagyhatod, hogy legyőzzenek. Erős vagy, Haven. Ezek a faszkalapok megpróbáltak megtörni téged, de nem működött, mert összeszedted magad. Olyan erőt képviselsz, amivel számolniuk kell. Kemény vagy és szenvedélyes, úgyhogy nem hagyhatod, hogy ezek az emberek bántsanak téged. Mert pont ez a céljuk.

Lesz-e folytatása?

Fülszöveg:
(Vigyázat, angolul van!)

In this thrilling and sexy follow-up to Sempre, two young lovers struggle to keep their relationship intact after they become deeply enmeshed in the dangerous mafia-run crime ring they once tried to overthrow.
Haven Antonelli and Carmine DeMarco have been through a lot. Haven was taken in by Carmine’s father, and with his family’s help, she escaped a gruesome fate. However, saving Haven from the dark intentions of a mafia family cost Carmine a steep price: he was forced to swear loyalty to them.
Now, still passionately in love, Carmine and Haven must face the fall-out of Carmine’s forced service, as Haven discovers terrifying secrets about the family that enslaved both her and her mother—and why she matters so much in this intricate web of lies.

Valamikor kiadják? Remélem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése